Je gaat een VR bril kopen? Wanneer je virtual reality goed wilt beleven, dan kom je er niet onderuit om een headset te kopen. Er zijn echter zo veel verschillende VR brillen op de markt, dat je al snel een kat in de zak aangesmeerd kunt krijgen. Een VR bril kopen kun je tegenwoordig in diverse winkels maar het is belangrijk dat je op een aantal kenmerken let die jou vertellen of je met goede kwaliteit bril te maken hebt of niet. De meest VR brillen hebben je namelijk best wel wat te bieden, maar er zijn een aantal echte toppers aan te wijzen die zorgen dat je de echte, optimale beleving meemaakt.

VR bril kopen, wat is je doel?

Bedenk je goed met welk doel je de bril gaat aanschaffen. Je kunt namelijk verschillende dingen met virtual reality doen. Je kunt bijvoorbeeld films kijken of documentaires gaan zien. Er zijn echter natuurlijk ook heel veel mensen die heel graag een bril willen hebben omdat ze dan eindelijk in virtual reality kunnen gaan gamen. Er zijn dus wel een aantal verschillende soorten doelen aan te wijzen. Bovendien maakt het daardoor ook verschil welk platform je gebruikt. Games zal je eerder op een console spelen, films eerder op je telefoon kijken. Dit heeft ook invloed op het soort bril dat je uiteindelijk kiest.

Bewegen of stilstaan

Een vraag waar je niet snel bij stil zult staan is bewegen of stilstaan? Dit maakt voor virtual reality namelijk nogal een verschil. Ga je iets beleven vanuit je luie stoel, zoals bijvoorbeeld een parachutesprong, dan is dat heel iets anders dan dat je in een game stapt. Door virtual reality brillen kan je immers als het ware deelnemen aan games als personage. Dat betekent dus ook dat je veel zult bewegen. Het soort bril moet hier op aangepast zijn. Er zijn namelijk hele mobiele brillen, maar ook brillen die vast zitten aan een bepaalde console.

De beeldkwaliteit

Tot slot is er nog een kenmerk dat misschien een beetje aanvoelt als een open deur. Wanneer je een televisie koopt om games op te spelen of films op te kijken, dan is beeldkwaliteit een van de belangrijkste kenmerken waar je rekening mee houdt. Dit moet je natuurlijk ook doen als je een virtual reality bril gaat kopen. Het schiet immers niet op wanneer je allerlei geweldige games en apps op de kop hebt getikt en je vervolgens met een bril van inferieure kwaliteit gaat gamen en kijken. Je beleeft het dan nog niet zoals het zou moeten. De beeldkwaliteit is dus zeer belangrijk.

Conclusie

Het gaat uiteindelijk om drie dingen wanneer je een virtual reality bril gaat kopen. Je moet letten op de dingen die je ermee wilt doen, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen tv kijken en gamen. Je moet ook letten op de hoeveelheid activiteit die daarbij komt kijken, zit je stil of beweeg je veel? Tot slot moet je natuurlijk letten op de beeldkwaliteit. Je wilt immers de ervaring op de best mogelijke manier meemaken en de scherpte van het beeld is daarin essentieel. Neem je deze drie zaken in beraad, dan kan het eigenlijk niet fout gaan als je een bril kiest.