Categorie: VR Games

VR Games

VR Games

Je kunt virtual reality games al geeneens meer de toekomst noemen, ze zijn nu al hier. De game-industrie heeft de VR games massaal omarmd en je kunt er dan ook op rekenen dat steeds meer games geschikt zullen worden voor je virtual reality-systeem. Zo hebben bijvoorbeeld Sony en Microsoft hun nieuwe PlayStation en Xbox al ready gemaakt voor de nieuwe manier van gamebeleving. Ook mobiele games kunnen steeds vaker in virtual reality gespeeld worden. Bijvoorbeeld door met wat hulpstukken een VR-headset ervan te maken. Toch zal de ontwikkeling voorlopig nog niet klaar zijn.

Statische techniek

Waar je nu nog hulpstukken zoals headsets nodig hebt, zal dat straks allemaal anders zijn. De volgende stap is namelijk de zogenaamde static controller. Dit is een controller die helemaal geïntegreerd is in het systeem. Hij zit dus vast aan je console en met de hulp van allerlei sensors en technieken wordt de nieuwe wereld om jou heen gecreëerd. Het scherm en dergelijk zit dus allemaal in één systeem bij deze nieuwe VR-beleving. De techniek zal al snel gebruikt gaan worden voor games.

Game ontwikkeling

Ook de ontwikkeling van de VR games zal steeds verder gaan. Dit komt natuurlijk vooral om dat Virtual Reality Games nu eindelijk het grote publiek aan het bereiken zijn. De grote spelers op de gamemarkt zijn dus bereid flink te investeren om dit verder te ontwikkelen. Het is dus wachten tot je favoriete game in deze vorm op de markt komt. Het lijkt immers slechts een kwestie van tijd voor alle grote namen in de game industrie een VR-variant op de markt krijgen. Dat klinkt natuurlijk al heel vet.

Wat is er al?

Er zijn natuurlijk al een aantal echte VR games op de markt. Het gaat hierbij vooral om games die je mobiel kunt spelen. Ook hier zitten al een aantal grote namen tussen. Zo is er bijvoorbeeld al een VR Angry Birds game. Ook Smash Hit is in VR te spelen. Dit zijn dan ook direct de games die op dit moment het verst ontwikkeld zijn met betrekking tot de virtual reality techniek. Er is echter nog veel meer op komst de komende tijd.
Loading