Er zijn steeds meer virtual reality apps in de verschillende app-stores te koop. Het kan dus goed zijn dat je daardoor niet precies weet wat je nu het beste als eerst kunt downloaden. Er zijn immers heel veel populaire apps online te vinden. De tien meest populaire vind je hier.

vTime

De app vTime is eigenlijk gewoon een sociaal netwerk. Je kunt er namelijk op een virtuele manier met je vrienden en bekenden samenkomen. Ook als zij geen virtual reality gebruiken. Ze kunnen dan gewoon inbellen. De app is eigenlijk best heel simpel, maar je kunt er al heel veel mee.

Within VR

Deze app kende je misschien al als VRSE. Dit is een bekende app die vol zit met virtual reality video’s. De bibliotheek blijft ook nog altijd groeien. Je kunt bijvoorbeeld ook documentaires of comedyshows kijken tegenwoordig.

YouTube

Deze app ken je natuurlijk al jaren. De website bestaat al meer dan tien jaar en de app-variant niet veel korter. Er zijn tegenwoordig ook veel virtual reality video’s te vinden in deze app.

Expeditions

Virtual reality kan ook worden ingezet om dingen te leren. De app Expeditions is daar een goed voorbeeld van. De app van Google voelt als een schoolreisje waarbij je allerlei informatie over allerlei gebieden kunt krijgen en er ook kunt rondkijken. Inclusief bijvoorbeeld de ISS.

NYT VR

De virtual reality app van de New York Times doet het al langere tijd heel goed. Je gebruikt hem om nieuws en documentaires in virtual reality te kunnen bekijken. De grotere documentaires verschijnen met grote regelmaat, de korte items verschijnen dagelijks. De bibliotheek wordt daardoor steeds.

Jaunt VR

Jaunt VR is een app waarmee je specifiek voor VR-apparaten geproduceerde films en series kunt kijken. Soms zijn de opnames maar heel kort, soms bestaan ze uit meerdere delen. Er werken veel grote namen uit de filmindustrie aan dit project mee.

Discovery VR

De app van Discovery is te vergelijken met het televisiekanaal. Het gaat dus vooral om wetenschap in de breedste zin van het woord. Dit is natuurlijk een onderwerp waarvoor virtual reality zich uitstekend leent. Je kunt er immers echt als een wetenschapper in duiken.

VR Cave

De titel van deze app zegt eigenlijk precies wat je krijgt. Een grot in virtual reality. Je duikt de spelonken in en kunt er van alles ontdekken. Er zijn ook vergelijkbare apps die bijvoorbeeld een duik in de oceaan nabootsen. Daardoor kan je dingen doen die wel bestaan, maar voor gewone stervelingen onmogelijk zijn.

Minos Starfighter

Ook games zijn natuurlijk uitermate geschikt voor virtual reality. Minos is een variatie op de starfightergames die al in vele vormen voorbij zijn gekomen op allerlei consoles. Het is een echte first person shooter, die je het gevoel geeft dat je je echt in het luchtruim begeeft.

Bohemian Rapsody experience

Met deze app kan je doen alsof je Freddie Mercury zelf bent. In de tijd dat Mercury met Queen op het hoogtepunt van zijn populariteit was. Je kunt het podium op en Bohemian Rapsody spelen voor een uitzinnige menigte.